Покривни и фасадни системи

"ВиДжиАр" ООД предлага и пълен набор от решения за покривни и фасадни системи, съчетани с оригинален и стилен дизайн.

Фирмата е доставчик на сертифицирани термоизолационни панели от България, Гърция, Италия, Австрия, отличаващи се с високо качество и отлични технически характеристики.

Големият избор от дебелини на топлоизолационния слой, шарки и цветове на ламарината дава възможност за вземане на най-подходящите решения за осъществяване на проектите.

Крепежните елементи, използвани при монтажа на термопанелите и профилните ламарини, са с висок клас на якост, придружени с необходимите сертификати за качество и гарантират безупречното изпълнение на всички видове фасади и покриви.

 

                                               Покривни системи


 

 • При двускатни или едноскатни покриви с наклон мин. 7% използваме покривен полиуретанов или минераловатен панел в зависимост от  типа на сградата и от нейното предназначение.  Също така в зависимост от подпорните разстояния на покривните столици, се използват покривни панели с три, четири или пет гофри.

 

  

 

 • Светлопропускливи покривни панели
 •  Това е едно удачно решение за естествено осветление при изграждане на покрив с термопанели. Прозрачните покривни панели са с гофра, следваща вълната на панела. Подобно решение за изграждане има висок коефициент на светлопреминаване, защита от вредното влияние на ултравиолетовите лъчи, добра шумоустойчивост, висока устойчивост на атмосферни влияния и не на последно място е икономически изгодна инвестиция.

  

 

 • При така наречените плоски покриви (наклон 2-3%) се използва послоен монтаж , който включва:
 • високопрофилна ламарина, с дебелина на материала и височина на гофрата спрямо премостването на столиците в проектното решение
 • пароизолация (полиетилен)
 • каменна вата на плочи, с дебелина небходима за достигане на топлинните коефициенти на сградата
 • геотекстил
 • хидроизолация (битумна или PVC мембрана)

 

                                               Фасадни системи


 

 • Фасадните термоизолационни панели също могат да бъдат от пенополиуретан или минерална вата, като това пак се взема в предвид от класа и пожаробезопасността на сградата. Относно визията на съответните фасадни панели избора на шарки е доста голям, което допринася за уникалността на всяка една сграда.

      По начина си на закрепване към металния скелет на фасадата панелите се делят на два типа:

 •  Фасадни панели с открит монтаж (винтовете за закрепване са видими)

 

 • Фасадни панели със скрит монтаж (винтовете за закрепване не са видими)

 

 • Фасадни системи с послоен монтаж

Този тип фасади се изпълнява чрез монтаж на стенни касети, полагане на изолация от минерална вата и външно затваряне с фасадна ламарина. Касети са част от носещите системни решения за стени при метода послоен монтаж. Те представляват профилирани стоманени листи, които се монтират на конструкцията на сградата. След това се полага изолационния слой от минерална вата, която се покрива отново с ламарина. Отличават се с отлични звуко- и топлоизолационни характеристики. Техният монтаж може да бъде извършен директно на колоните (стоманобетонни или метални), които да са на разстояние до 12 м`. Предимството на послойния монтаж е, че този тип строителство отговаря на всички противопожарни изисквания.